Saltfjellet

Klar, ferdig, GÅ! 

Erik og jeg har bestemt oss for å ta en liten ferie siste helgen i juli. Erik skal på guttetur til Ål og jeg skal rulle meg i verdens nydeligste valper i Ulsteinvik – samt ta med meg dronningen 🐶 tilbake til Umbukta. Billetter er bestilt som betyr at vi MÅ være i Umbukta om senest 10 dager.  Litt over 200 km på 10 dager 👻🏃💦.

Etappen starter i god tradisjon med litt kluss. Vinteren i Nord er beinhard og i denne sesongen falt det totalt ni meter snø i Sulitjelma 😨 Hvilket har resultert i at bruen over Rosnaelva er kaputt. Etter å ha badet oss gjennom halve Finnmark vil jeg påstå at Erik og jeg er over middels gode til å vade elver som ikke inviterer til vading. Vi velger likevel å lytte til de lokale og bestemmer oss gå en liten omvei og traske på nordsiden av Rosnavatnet før vi vender nesen sørover og tilbake på planlagt rute. 

Selvom vi nå nærmer oss slutten av JULI!! er det forstatt slapp vinter ☃ Vi begynner å innse at sommeren kanskje allerede har passert, uten at vi fikk delta. 

Startet etappen med å klatre opp denne 10 meter høye snøveggen. Fikk til og med tilskuere 👌

Jaja – da ble vi blaut igjen da 😃 Og ja – det er nødvendig med lue selvom det Juli

Over Salfjellet, før vi kommer ned i Junkerdalen, er det full vinter og whiteout. Vi ser rett og slett de nada og må gå etter GPS. Urutt 1 + 2 har selvfølgelig glemt å lade batteriene og GPSen dør på vei ned av fjellet. Klarer likevel og karre oss ned halvt i blinde. 🤘

På vei ut av Junkerdalen møter vi en Strømling som har forvillet seg opp nord og nå driver Storeng Fjellgård. Strømlingen gratulerer oss med å være de første for sesongen som har klart å karre seg over fjellet, da flere har gjort tapre forsøk uten å lykkes. Badass bitches 🥇💪

Inn i tåken 👻
I spy with my little eyes – ikke en dritt

Stien over fjellet fra Junkerdalen til Bleiknes/Saltdalen er den verste stien vi noen gang har gått på. Den er godt merket, men helt nørd lagt. Vi er bombe sikre på at denne merkingen har skjedd fra luften (piler med fargeballonger?) og ikke av noen som har vandret. Det tar tid å surre rundt i kratt og skråninger med 90 graders helling + at man rekker å mugne ganske bra på seks timers krabbing. 

Ganske blid før alt var dritt. En kan jo også lure på om det er sekk med jente eller jente med sekk?🤔
Glad de hadde erstattet den gamle brua 😅
Mas, mas, mas – over hele fjellet 🎶

Heldigvis byr Saltdalen på SOMMER!! 🌞 og vakker utsikt, og mer skal ikke til for å komme i perlehumør.

På vei ned til Saltdalen eller sommerdalen 😀🌞

Kneel for your queen – so he did 👸
Sommer = sommerhatt

perfekt lunsjpause 👌
Selv pessimisten blir optimist av dette været 🙂

Prøvde meg på en natt i hengekøye – måtte rømme inn i teltet, da 30 000 mygg gikk til angrep. Rakk heldigvis å ta ett fint blide først 😉

Hade bra polarsirkel! Vi går mot varmere strøk 🙂

Denne karen ville ta ett bilde av oss – så da følte vi at vi måtte ta ett bilde av han. Tysker som hadde gått fra Otta og var meget pratesyk. Hyggelig fyr da.
Herre for sin hatt
Kjeks er godt

«Ikke ta bilde av meg»
Prima vær og kan ikke annet enn å by myggen på middag
Nam nam 🦂
Umbukta og ferie i siktet

En kommentar om “Saltfjellet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s